al Madrasah al Insaaniyyah

Jumaat, 22 Januari 2010

Pemotongan Atap Jumaat 22 Januari 2010

Salaamun `alaa manit taba`al hudaAkhirnya apa yang dicita-citakan berjaya juga direalisasikan. Sebelum kemasjid untuk kuliah pagi jumaat, satu panggilan telepon dari ketua rombongan tukang yang bertolak kemadrasah untuk kerja-kerja gotong-royong di Madrasah Insaaniyyah.

Syukur pada Allah yang menjadikan segala-galanya.
AlhamduliLLaah kerja-kerja memotong atap antara pelbagai sudut dibahagian utama (40 kaki x 40 kaki) berjaya disiapkan pada petang jumaat yang berkat ini. Kerja-kerja menyimen bahagian itu insyaAllah boleh disempurnakan oleh para ajk Madrasah. Ilmu para tukang untuk kerja-kerja itu telah diperturunkan kepada kami.


Tukang meninggalkan tapak madrasah untuk bertolak balik ke Kuala Terengganu sekitar jam 5 petang.Pihak madrasah ada mengusahakan sedikit sumbangan dan bayaran minyak kereta kepada tukang-tukang ini, namum mereka menolak dengan baik dan mengatakan sudah ada orang lain sponsor untuk kedatangan mereka melakukan kerja gotong-royong.

Kerja disebelah pagiMakan tengahari selepas solat jumuat


Atap pada penjuru ini telah dipotong dan sudah disimenkan
Kerjadisebelah petangTukang meninggalkan tapak madrasah untuk bertolak balik ke Kuala Terengganu sekitar jam 5 petang.


Mereka bercadang untuk akan datang lagi bila ada kelapangan dan situasi yang sesuaiTerima kasih kepada semua yang terlibat.
Sabtu 23 januari 2010 insyaAllah akan diadakan gotong-royong meratakan bancuhan simen konkrit pada lantai serambi kanan,kiri dan depan masjid

0 Ulasan:

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama